Visningar, studiebesök och kurser

Välkommen att boka en visning i Riksarkivet i Täby. Vi kan bland annat erbjuda en introduktion till Krigsarkivets källor för släktforskare eller presentationer av valda delar från vår unika kartsamling.

Priset för cirka en timme är 1400 kr (exkl. moms) på vardagar kl. 09:00‒16:00, 2100 kr (exkl. moms) på onsdagar efter kl. 16:00. Kontakta Lisan Nissar Borg, tel. 010-476 75 89, mejl lisan.nissarborg[at]riksarkivet.se

Pedagogiskt material

Vi har publicerat en serie pedagogiska vägledningar för att underlätta arkivsökning och forskning i Krigsarkivets handlingar. Här hittar du Krigsarkivets vägledningar

Söker du pedagogiskt material för skola och studier? Det hittar du här

Utställningar

I foajén visar vi regelbundet utställningar med olika teman som anknyter till arkiv och handlingar som finns bevarade på Riksarkivet i Täby. Just nu visas utställningen ”Marinen 500 år” som uppmärksammar starten för den svenska flottan genom Gustav Vasas inköp av skepp från Lübeck år 1522. I utställningen berättas om utvecklingen från krigförande flotta och skeppsbyggeri till världsomseglingar i fredstid, nedgångar och återuppbyggnad inom marinen.

Arrangemang

Aktuella arrangemang hittar du i arrangemangskalendern

Arkivens dag

Arkivens dag anordnas runtom i landet den andra lördagen i november varje år. På Riksarkivet i Täby välkomnar vi då besökare till olika aktiviteter som exempelvis visningar, föreläsningar och utställningar. I år är Arkivens dag den 12 november och Riksarkivet i Täby har öppet kl. 11:00‒14:30. Årets tema är ”Myter och mysterier”.

Aktuellt

Månadens dokument: Flottan fyller 500 år

Kommande arrangemang

Inga aktuella arrangemang finns just nu.

För att hitta mer information, besök arrangemangssidan.

Ansvarig för sidan/kontakt 
Lisan Nissar Borg