Frågor eller synpunkter?

Har du frågor om webbplatsen eller synpunkter du vill meddela oss, tveka inte att
kontakta oss via riksarkivet[at]riksarkivet.se

Browser/webbläsare

Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare, exempelvis de senaste versionerna av Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox och Safari. Äldre webbläsare visar samma innehåll, men då utan att webbplatsen får ”rätt” utseende eller formgivning.

DjVu/plug-in (insticksprogram) för bilder

En del av våra skannade bilder som visas på webbplatsen är tillgängliga endast i bildformatet DjVu. För att kunna se dessa behövs ett särskilt bildvisningsprogram, DjVu Browser. DjVu finns tillgängligt för de vanligaste datortyperna dock ej alla versioner av operativsystem och webbläsare.

Programmet är gratis.

På Cuminas hemsida finns information om vilka versioner som finns tillgängliga.

På Riksarkivets söktjänst - Sök i arkiven kan du läsa mer om bildvisningsprogrammet, om funktioner i programmet och lösningar på problem som kan uppstå.

Läs om bildvisningen

Tillgänglighet

På webbplatsen följer vi de standarder som godkännts av W3C (World Wide Web Consortium).

Lyssnafunktion

ReadSpeaker gör att texten på webbplatsen kan läsas upp för dig. Som användare behöver du inte ladda ner någonting. Du bara trycker på lyssna-knappen så startar uppläsningen automatiskt.

Så använder du lyssnafunktionen ReadSpeaker.

Användartips

Sökfunktion

Är du osäker på var du hittar viss information är sökfunktionen längst upp till höger på webbsidorna en bra hjälp. Den söker i både webbplatsens material och sidor samt i söktjänsten, NAD inkluderat.

A-Ö

En samling av webbplatsens viktigaste rubriker återges i bokstavsordning. Länken till sidan finns i sidhuvudet.

Textstorlek

Om du tycker att texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att trycka Ctrl+ för att öka textstorlek och Ctrl- för att minska.

Ansvarig för sidan/kontakt 
Tuva Rahmberg